Referenties Apotheekinrichting

ZaanApotheek, Zaandam

De architect heeft een ontwerp gemaakt waarbij een moderne, ruim zes meter lange, medicijnrobot centraal staat. De stabalies bedienen de 'snelle klant' en de zitbalies geven ruimte aan cliënten die wat meer tijd en aandacht vragen. Een nachtluik i.c.m. de afhaalbalie maken het mogelijk dat er in de avonduren op een veilige manier toch medicatie kan worden uitgegeven. De apotheek heeft zijn uitstraling gekregen passend bij het gebouw door gebruik van koper, donker hout en terrazzo vloeren. Een mooi ontwerp met oog voor detail, welke wij deskundig hebben doorgevoerd in de uitvoering van het meubilair. Planontwikkeling: Gortemaker Algra Feenstra


BENU Apotheek Bergschenhoek

'Geen traditionele apotheek'; zo luidde de wens van de klant. Een sfeerbeleving als zijnde horeca of winkel met een vriendelijke, toegankelijke sfeer, licht en rustig. Allemaal steekwoorden vanuit het ontwerpproces welke zijn doorgevoerd in het interieur van deze apotheek. Dit vertaald zich terug in een lichte basis i.c.m. natuurlijke materialen als hout en beton, Portugees tegelwerk en historisch beeldmateriaal. De bijzondere hoogte van het pand is volledig benut; wat ís mag gezien worden. Een industrieel plafond, bijzondere aandacht voor een goede akoestiek door o.a. akoestische wanden, lampen en plafond baffles. Verhoogde kantoorfuncties voor optimalisatie van de zichtlijnen.


Apotheek Brughmans, Baarle-Hertog (BE)

Na ruim 10 jaar trouwe dienst van een eveneens Broers-interieur werd het tijd voor een nieuwe look voor Apotheek Brughmans. De nadruk lag hierbij op het verruimen van de publieksruimte met diverse presentatiemogelijkheden voor een zeer uiteenlopend assortiment aan drogisterij artikelen. Het resultaat is een frisse, stijlvolle 'winkel' met een sfeervolle uitstraling waar het grote aanbod OTC op een ruime en overzichtelijke manier kan worden gepresenteerd.


Apotheek Het Quadraat, Drunen

In het gezondheidscentrum Drunen hebben wij voor meerdere eerstelijns zorgverleners het interieur mogen ontwerpen, zo ook voor de apotheek. Direct bij binnenkomst is deze duidelijk zichtbaar door zijn openheid en signing. Er is door heel het centrum gebruik gemaakt voor diverse sfeerbeelden in het thema van de omgeving, namelijk 'Drunense Duinen' De beperkte ruimte in de apotheek biedt door een slim ontwerp ruimte aan alle benodigde faciliteiten, waaronder een ruime wachtruimte, privacy biedende balie, kantoorfuncties en backoffice met o.a. Roto Filling werkplek.


Apotheek Brabantpark, Breda

Een bijzonder pand van een voormalige bibliotheek; Apotheek Brabantpark kreeg de mogelijkheid hier naartoe te verhuizen. Door de hoogte van het pand te gebruiken en bouwkundige aspecten niet aan het oog te onttrekken maar juist te gebruiken heeft de verbouwing geresulteerd in een lichte, sfeervolle en ruimtelijke apotheek.


Sint Antonius Apotheek, Nieuwegein

De Apotheek in het Sint Antonius Ziekenhuis was, sinds zijn realisatie in 2007, behoorlijk uit zijn jasje gegroeid, waardoor er vraag was naar een uitbreiding van het interieur. Met de juiste combinatie van hergebruik van bestaand meubilair en plaatsing van nieuwe meubels voldoet de Apotheek nu weer helemaal aan zijn eisen.


Apotheek Forum, Tilburg

Onder het motto 'Samenwerken aan Zorg in het hart van de Reeshof' is Apotheek Forum samen met diverse andere zorgverleners samengebracht onder één dak in de alsmaar groeiende nieuwbouwwijk Reeshof in Tilburg. Planontwikkeling: Architectenbureau Cor Mastenbroek


Apotheek Alrijne Ziekenhuis, Leiden

Vooraan in de centrale hal van het Alrijne Ziekenhuis in Leiden treft u de poliklinische apotheek aan. Mede door het doortrekken van de vloer en het plafond vanuit de hal naar de apotheek heeft deze een open karakter gekregen. In combinatie met de frisse uitstraling van het interieur springt de apotheek direct in het oog. Er is veel aandacht besteed aan de privacy aan de balie door een juiste opstelling en goede verhouding in sta- en zitbalies. Om de patiënten sneller te kunnen bedienen is er gekozen voor een volautomatische medicijnrobot welke overigens aan het zicht onttrokken wordt door de fraaie uitvoering van de ladekast.


Zuider Apotheek, Leiden

De Zuider Apotheek heeft een totale refit ondergaan, waarvoor wij het maatwerk meubilair hebben uitgevoerd. Door een slimme ruimtelijke indeling en het gebruik van lichte kleuren in de materialisering, lijkt het of de apotheek veel ruimer in zijn jasje zit. Handige opbergsystemen zorgen voor een efficiënte opslag van zowel voorraad als gereed product, waarvan de afhalerskast direct achter de balie een ware eyecatcher is dankzij de afbeelding waarmee de kast is ‘versierd’. Planontwikkeling: Xenia Apotheek Advies BV.


Apotheek Tanthof, Delft

Apotheek Tanthof in Delft is in een nieuw jasje gestoken. Het oude meubilair heeft plaats gemaakt voor een fris en modern interieur dat door ons is gerealiseerd. Hierbij is goed gekeken naar een optimale routing binnen de apotheek en de veranderingen in de werkwijze welke in de loop der jaren zijn ontwikkelt. Ook de privacy aan de balie is verbeterd door een betere opstelling en vorm van de balies i.c.m. privacyschermen. Het gebruik van grote glaswanden maakt de apotheek veel ruimer en zorgt voor veel licht in de apotheek.


Apotheek Groen, Aalsmeer

Apotheek Groen is verhuisd naar het nieuwe gezondheidscentrum Drie Kolommen. De apotheek is gevestigd op de begane grond en valt bij binnenkomst gelijk in het oog door de fraaie ronde entreedeuren en vitrinekasten vol met oude nostalgische apotheekattributen. De ronde vormen in de publieksruimte worden versterkt door de cirkel in de vloer en het verlichte plafond. Een belangrijk aandachtspunt was de privacy aan de balie, verwezenlijkt door de balies af te scheiden middels glaswanden. De akoestische schermen tussen alle balies zorgen voor een betere akoestiek. Planontwikkeling: Broers Interieurprojecten i.s.m. Architektenburo R.J. Pannekoek b.v.


Transmurale apotheek Maastricht, Maastricht

De transmurale apotheek in het AZM is uitgebreid en vernieuwd in verband met de toenemende patiëntenstroom. Er is gekozen om met een medicijnrobot te gaan werken die direct achter de balie uitgeeft. Door twee grote bouwkundige leidingschachten in het midden van de ruimte was het een uitdaging een goede routing te creëren. De wens voor meer privacy aan de balie is beantwoord door aan beide zijden een zitbalie te plaatsen, voorzien van half geblindeerde glaswanden en een akoestische wand. De backoffice is ruim van opzet met o.a. grote werkeilanden voor receptverwerking, een Rowa boxsysteem en een ruime koelcel.


Apotheek Elkerliek, Helmond

In de centrale hal van het Elkerliek Ziekenhuis is een poliklinische apotheek gestart, waarvoor wij het vast meubilair hebben gemaakt en geplaatst. Maar niet alleen het vast meubilair, ook levering van binnenwanden, glaswanden en -deuren alsmede los meubilair behoorden tot onze opdracht. De beperkte oppervlakte waarop de apotheek is gerealiseerd zorgde voor uitdagingen bij integratie van de benodigde meubels alsmede in de samenwerking tussen alle bouwpartners gedurende het uitvoeringsproces. Uitdagingen die ons op het lijf zijn geschreven. Planontwikkeling: Medsync Pharma.


Transmurale apotheek St.Antonius, Leidsche Rijn

Bij de entree van het St. Antonius Ziekenhuis is een hightech apotheek gestart, die zich uitstrekt over twee verdiepingen. Voor deze apotheek hebben wij de afbouw en interieurbouw uitgevoerd. Diverse meubels, zoals wachtbank, balie, opslagkast, trapopgang en bureaus lopen in elkaar over, als een slang van de 1e naar de 2e verdieping. Alle overige meubels zijn spierwit, zo ook de medicijnrobot op de 2e verdieping. De grijze gietvloer en het plafond van polycarbonaat kanaalplaat met daarboven ledpanels bevorderen de hightech uitstraling van de apotheek. Planontwikkeling: Kuro Design


Apotheek Heusdenhout, Breda

De apoheek is gevestigd in het nieuwe gezondheidscentrum Kapelhof te Breda. Het meubilair ziet er futuristisch uit door de verschillende bogen en indirecte verlichting en is daardoor een eyecatcher in de centrale hal van het gezondheidscentrum. In het backoffice zijn ruime werkplekken voor de apotheekmedewerkers. De zachte vloerbedekking en akoestische materialen verwerkt in het meubilair zorgen voor een goede akoestiek en rust in het backoffice. De apotheek is transparant, ook voor de klant, maar niet rommelig, omdat voorraden en naslag e.d. in het backoffice uit het zicht zijn opgeslaan zonder daarmee te ver buiten handbereik te liggen. Planontwikkeling: Storimans Wijffels architecten bv


Apotheek De Donge, Tweesteden Zkh Tilburg

Apotheek De Donge is gevestigd in de centrale hal van het Tweesteden Ziekenhuis. De apotheek beschikt over 2 spreekkamers en 6 balieplekken, waarvan 3 zitbalies, voor een optimale patientenvoorlichting. Om een snelle medicijnuitgifte te verwezenlijken wordt er gebruik gemaakt van een medicijnrobot met automatische etiketteermachine. De kleurstelling van het meubilair en accessoires zoals de schemerlampjes op de balie zorgen voor een ontspannen en welkome sfeer. Planontwikkeling: Medsync Pharma


Apotheek UMC Utrecht

Het academisch ziekenhuis UMC Utrecht is nu ook voorzien van een eigen apotheek welke zich bevindt in het entreegebied van het ziekenhuis. Ondanks het korte bouwtraject zijn we er samen met alle partijen in geslaagd een sfeervolle en functionele apotheek te bouwen welke past binnen de visie van het UMC Utrecht.


SAHZ Apotheek KG Zuid, Haarlem

Ten gevolge van groei en overname van activiteiten van de regionale dienstapotheek is de apotheek verhuisd naar een ruimere locatie binnen het Kennemer Gasthuis locatie Zuid. Alle balies van de poliklinische apotheek zijn in hoogte verstelbaar en afgescheiden middels akoestische schermen t.b.v. een optimale klantvriendelijkheid. In het souterrain staat een medicijnrobot om de verschillende receptenstromen beter te kunnen coördineren en waarborgen. De transporttechniek loopt door de verdiepingsvloer en is verwerkt in het vast meubilair. Bij de dienstapotheek is gebruik gemaakt van braakvertragende heframen. Dit zorgt voor veiligheid van de apotheekmedewerkers in de nachtdienstfunctie en maakt het mogelijk deze balie overdag te gebruiken als balie van de poliklinische apotheek.


Service Apotheek Oosterheem, Zoetermeer

Voor Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer hebben wij het meubilair gemaakt en geplaatst voor de apotheek gevestigd in Gezondheidscentrum Oosterheem. De apotheek is bijzonder uitgebreid uitgerust. Zo heeft het een eigen baliefunctie voor de verstrekking van receptgeneesmiddelen, maar ook voor zelfzorgproducten. Daarnaast heeft het een bereidingsruimte. De apotheek verzorgd ook de central filling voor de apotheken binnen de stichting. Hiervoor is een enorme Consis uitgifteautomaat inclusief transporttechniek geïntegreerd. De werkplekken voor de central filling zijn verstelbaar voor een optimale ergonomie. Planontwikkeling: Match Mate Ontwerpburo


Apotheek Amelink GHC Marne, Amstelveen

In het gezondheidscentrum Marne in Amstelveen hebben wij het vast meubilair gemaakt en geplaatst voor een nieuwe vestiging van Apotheek Amelink. De apotheek is ruim opgezet met alle benodigde functies inclusief een dubbele werkplek voor Local Filling, het receptverwerkings concept van Brocacef. Hoewel in het interieur over het algemeen degelijke maar basic materialen zijn gebruikt, zorgen een paar accenten voor een bijzondere finish. Zoals de lampen en acrylaat privacyschermen met luchtbellen aan de balie en de onderwater fotoprint aan de wand in de publieksruimte. Deze refereren naar de wateren die terugkomen in de straatnamen van de wijk, waaronder rivier de Marne. Planontwikkeling: Built by De Wildt


Service apotheek Vrijhof, Krimpen aan den IJssel

Service Apotheek Vrijhof is gevestigd in een compleet nieuw gezondheidscentrum in Krimpen aan den IJssel. De apotheek is uitgerust met een eigen bereidings- en smartfilling ruimte. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een medicijnrobot die direct uitgeeft aan balie en werkeilanden. De publieksruimte is ruim opgezet en van alle faciliteiten voorzien om de patiënt een zo prettig mogelijk verblijf te bieden; een ruime wachtbank, leesmateriaal, kinderhoekje en uitgebreide zelfzorg. De ruime balie bestaat uit 6 stabalies, 2 zitbalies en een aparte Huidadvies hoek. In de balie is een maatwerk ontwerp van 3 Form acrylic panel verwerkt, waardoor in combinatie met verlichting een bladmotief zichtbaar wordt. (zie referentie foto’s)


BENU Apotheek De Waal, Lent

In Lent heeft een voormalige Philips lampenfabriek een grondige make-over gekregen. Dit industriële erfgoed biedt inmiddels onderdak aan kantoren, horeca, maatschappelijke voorzieningen en een volledig gezondheidscentrum. Zowel voor de artsenpraktijken als voor de apotheek hebben wij het vast meubilair gemaakt en geplaatst. Naast een functioneel en degelijk interieur beschikt de apotheek over enkele eyecatchers, zoals de volledig betegelde balie met privacyschermen van craquelé glas. Maar ook de hoge handverkoopkasten die reiken tot aan het bouwkundig plafond. Door het zichtbare verkeer aan leidingen en kanalen tegen het bouwkundig plafond behoudt het pand zijn industriële karakter. Planontwikkeling: ProFarmaPlan


Service Apotheek Slikkerveer, Ridderkerk

Service Apotheek Slikkerveer is verhuisd naar een geheel nieuw gezondheidscentrum. De apotheek heeft uitgebreide faciliteiten met een eigen bereidingsruimte en smartfilling ruimte. De apothekers hebben voor de balie en de werkbladen gekozen voor een hoogwaardige afwerking met solid surface materiaal, zijnde LG Hi-macs. Als gadget hebben wij de LG Hi-macs zo bewerkt dat m.b.v. een led-armatuur het logo van Service Apotheek door de voorzijde van de balie schijnt.


Apotheek Leiden Zuid-West, Leiden

Apotheek Leiden Zuid-West is verhuisd naar het naast gelegen gezondheidscentrum. Voor de apotheek hebben wij het nieuwe interieur gemaakt en geplaatst. De witte meubels (waartegen de productverpakkingen goed tot hun recht komen) en houtdecor vloer geven de apotheek een lichte en frisse uitstraling. Het slimme ontwerp zorgt voor korte looplijnen en overzicht voor zowel apotheekmedewerker als bezoeker. Planontwikkeling: Xenia Apotheek Advies BV


Kring-apotheek de Roerdomp, Nieuwegein

De gehele bestaande huisvesting van Kring-apotheek de Roerdomp is verbouwd en opnieuw ingericht. Door de verbouwing in drie fases uit te voeren, was de apotheek niet gewezen op een verhuizing naar tijdelijke huisvesting. Met enkele noodvoorzieningen kon de apotheek vanuit de eigen locatie zijn bedrijfsvoering blijven uitoefenen. Dankzij de begripvolle en flexibele werkhouding van apotheekmedewerkers en onze vakmensen, is de verbouwing soepel en volgens planning verlopen. Planontwikkeling: Nelleke de Vries Interieurarchitect


Catharina Apotheek, Eindhoven

Gelegen naast de hoofdingang van het Catharina Ziekenhuis ligt de apotheek op de route van alle bezoekend en vertrekkend publiek. De moderne maar rustige uitstraling van de apotheek zorgt tesamen met de vele balieplaatsen en de afleiding van de centraal gepositioneerde medicijnrobot voor een korte wachttijdbeleving. Zitbalies en meerdere spreekkamers bevorderen aandacht voor de patiënt. Planontwikkeling: Medsync Pharma


Service Apotheek Kluis, Geleen

Service Apotheek Kluis te Geleen bevindt zich in het medisch Centrum Kluis. Er is een goed toegankelijke ontvangstruimte en is er veel aandacht besteed aan de privacy. De schotten aan de balie zijn afgewerkt met fineer en voorzien van lectuurschappen, dus esthetisch en functioneel. Boven de balie hangen baffles met verlichtingsarmaturen ten behoeve van de akoestiek en sfeer. De robot uitgiftes zijn dermate gepositioneerd en geïntegreerd dat een tweezijdige uitgifte is ontstaan aan zowel uitvuleiland als handverkoop. Door het volledig geautomatiseerde magazijn kan er hierdoor meer aandacht aan voorlichting en dienstverlening worden gegeven.


SAHZ Apotheek SZ Hoofddorp, Hoofddorp

Door een efficiënte positionering van meubilair en het gebruik van een medicijnrobot is op een oppervlakte van slechts 135 m² een volwaardige poliklinische apotheek gerealiseerd. Dankzij het gebruik van lichte en transparantie materialen oogt de apotheek ruimtelijk. Door de glazen vouwwand voorzien van apotheeklogo is de apotheek ook na sluitingstijd een visitekaartje. Voor zowel planontwikkeling, bouwcoördinatie als de volledige uitvoering hebben wij zorg gedragen.


Kring-apotheek Kersenboogerd, Hoorn

De apotheek is onderdeel van gezondheidscentrum Kersenboogerd. Het logo van het gezondheidscentrum keert terug in het interieur. Ondanks de grote oppervlakte zijn de looplijnen kort. De publieksruimte is ruim van opzet ter bevordering van de privacy en het uitgebreide aanbod otc en informatie zorgt voor korte wachttijdbeleving.


Kring-apotheek West Friesland, Obdam

De apotheek heeft een futuristische uitstraling. In het bijzonder door de medicijnrobot met het geavanceerde distributiesysteem en de efficiënte wijze waarop randapparatuur in het meubilair is geïntegreerd. Dit zorgt voor rust en overzicht. Door huiselijke accenten, zoals de hanglampen en de gestoffeerde wachtbank, is de apotheek naast futuristisch ook sfeervol. Plantontwikkeling: Architectenbureau Cor Mastenbroek


Jeroen Bosch Apotheek, Den Bosch

De apotheek is de eyecatcher in de centrale hal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis dankzij het gebruik van innovatieve materialen en licht. Dit maakt in de nachtelijke uren meteen duidelijk dat hier de dienstapotheek gevestigd is. Het receptverwerkingsproces is rondom een grote medicijnrobot gesitueerd. In hoogte verstelbare werkbladen zorgen daarbij voor veel flexibiliteit. Planontwikkeling: Meijerink & Verhoeven Architectuur


Apotheek Poldervaart, Schiedam

Deze 24-uurs apotheek bevindt zich in het Vlietland Ziekenhuis te Schiedam. Dit project is door ons gerealiseerd van afbouw tot volledige realisatie van het interieur. Een doordacht ontwerp biedt de patiënt een optimaal privacygevoel aan de balie. Door middel van een transparant vouwwand systeem ontstaat de 24-uurs dienst, waarvoor 2 balies zijn voorzien van doorgeefkasten.


Kring-apotheek Tweelingstad, Harderwijk

Na opdrachtgever behulpzaam te zijn geweest bij zijn onderzoek (verbouwen van bestaande apotheeklocatie of verhuizen naar nieuwbouwlocatie) hebben wij de plantontwikkeling, de afbouw en de inrichting van de nieuwbouw locatie uitgevoerd. Uitdragen van de zorgfunctie staat bij de opdrachtgever hoog in het vaandel. Wij beschouwen het als een compliment dat de apotheek zeer hoog scoort bij klanten tevredenheidonderzoeken.


Apotheek De Marck, Merksplas (BE)

De apotheek heeft een uitgebreid OTC assortiment, producten op het gebied van gezondheid, persoonlijke verzorging, cosmetica e.d. Er is veel aandacht besteed aan productpresentatie en routing in de publieksruimte d.m.v. verlichting en signing ter bevordering van de verkoop. Efficiency in opslag van voorraad tot gereed recept en de juiste routing hebben geleid tot een optimale indeling van de kleinere backoffice.


Apotheek Vrijenban, Delft

De apotheek bevindt zich in Verpleeghuis Bieslandhof. Door de juiste opstelling van de balieplekken, voorzien van grote acrylaat schermen wordt de balie verdeeld in aparte 'spreekruimtes'. Echter door gebruik van de juiste materialen behoudt de apotheek zijn transparantie. Door een goede integratie van technologie in het interieur ontstaan optimale werkplekken in combinatie met een mooi design. Het gebruik van de juiste (indirecte) verlichting zorgt tevens voor een ontspannen sfeer.


Dienstapotheek TA OMC, Sittard-Geleen

De apotheek, gevestigd op de grens van de eerste- en tweedelijns zorg: met een been binnen en een been buiten het ziekenhuis Orbis Medisch Centrum te Sittard-Geleen. Dit betekend dat via de centrale hal de apotheek bereikbaar is tijdens normale openingstijden. Daarnaast is aan de achterzijde van de apotheek een dienstapotheek met eigen publieksingang voorzien. Op een oppervlakte van slechts 150 m² zijn door slim samenspel van meubilair zowel een transmurale apotheek en een dienstapotheek met beide een eigen balie en een ASP geïntegreerd.


Copyright 2019 Broers BV | Realisatie door Flashpoint